Amigurumi – pasiune si indemanare

Standard

Amigurumi, povestea unei pasiuni

Amigurumi, provinem ca si Origami, din Asia, mai exact din Japonia, si reprezintă arta de a croseta sau tricota animale sau personaje antropomorfice. O caracteristica a acestor creaţii o reprezintă capul supradimensionat si trunchiul mic, dar aceasta depinde de interpretarea artistului. In lume sunt o multime de persoane care au această pasiune, unele creatii find adevarate piese de muzeu.

Daca in Romania aceasta tehnica este mai putin cunoscuta, in America si nu numai, se pune un foarte mare accent pe jucariile crosetate, urmand tehnica Amigurumi. Persoanele din Romania care practica confectionarea de jucarii crosetate, au imprumutat aceasta tehnica si au creat personaje originale, adevarate opere de arta, dedicate celor mici si celor mari.

girafa amigurumi

Desi par usor de realizat, jucariile crosetate si maniera in care acestea sunt prezentate, indiferent de modelul ales, reprezinta imaginatia artistului si multe ore de munca. Pana la obtinerea produsului finit, se petrec ore in sir gandind modelul. Exista numeroase secrete ce trebuie aflate inainte de a purcede la realizarea de produse amigurumi.

In principal, prin tehnica amigurumi s-a dorit punerea in aplicare a unor personaje de desene animate, fiind, in principal, dedicate celor mici. In prezent, exista numeroase obiecte decorative realizate prin tehnic amigurumi.

Amigurumi, povestea unei pasiuni, la indemana celor pasionati si inspirati!

Reclame

Un răspuns »

  1. Pingback: Jucarii handmade « Haine tricotate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s